CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 8

Home Sweet Home

On this day, when We were supposed to be gallivanting around Jakarta and Bandung.

Of course We did not just sit around at home. Ate until I nearly burst, searched (and bought) some practical mini nursery items for Little Man, purchased an excellent Wodehouse book, watched the Malaysian Monsoon call a halt to the F1 race and best of all, proposed a slight alteration to Little Man's name.

From what Dear Feisal was able to glean (after sensing the akwardness in the name), it appears that now Little Man's name carry three wonderful meanings instead of just one previously. After much persuasion, Feisal concurred. And I smiled with glee, a befitting name indeed.

23 comments:

munirah said...

uik!changes made to ur Little Man's name eh?now,its A.E. and?hehe!me still searching for the name..:p

Ein said...

still Ahmad E. tapi takley gtau alteration made tu, will be announced upon His arrival ;)

nadia said...

A.E.I.O.U for initials :-P

shueyluweyduwey said...

ein, suka tudung!!!asal tapai nampak lagi kurus nih.ish.cam tak puas hati pulak.ehehhe.and the teddys look cute.ala...cam best je kalau gi rumah ko tengok persiapan untuk baby.aku yang over excited!!are we still on for tomorow?dhamirah tak jadi sebab dia ada hal.

Ein said...

Nadia: tak!! u stick with Baby At At ;)

Shue: Shueeeee!! hehe tudung pasar malam, rm8 ok! cute kan teddies tu, Tapai nye keje la tu ;)

laaa.mir takleh ke? aku on je, no hal. nak change venue pun no hal.

shueyluweyduwey said...

tidakkkkkkkkkkkkkk...kenape korang suka jumpe tudung chumil chumil dan murah murah belaka.nak sabotaj lar pasar malam at ur house.suruh buat pasar malam kat my housing area pulak.boo hoo!!

munirah said...

lar,shue..aku smalam ada nampak selendang lawa gler RM10!!seriously lawa tau!!kat jalan TAR ni mcm2 ada!hehe

Ein said...

jalan tar susah nak dtg Muna!! parking susah semua, jam! mai dtg pasar mlm umah aku je. if tudung kawin pun aku beli kat situ, tudung lepak2 pun sure kau suka nye Shue ;)

shueyluweyduwey said...

hari jumaat ada pasar malam tak?ehehhe

Ein said...

hehe,alahai..hari rabu je dear. tu pun yesterday aku x g. semua house jln tar ade lawa2 tudung,tp mahal.

Anonymous said...

along kurusss??? tang manaaaaaaaaaaaa????
ahhaha..cheers in
ok smbong study..midterm midterm.

munirah said...

ein: takyah g semua house..tudung Rm10 yg aku nampak tu kat tepi jalan je..murah2 la skrg tudung.selendang..hmm,mmg jalan TAR susah nak parking n all..

shue: apa jadi ngan dasar p'jimatan negara kau?still ok?hee

shueyluweyduwey said...

muna: dasar penjimatan negara aku still berjalan dengan jayanya. tapi aku mengenakan dasar terkecuali untuk barang barang tertentu.muahaha...

asniloveschocolate said...

We were supposed to be gallivanting around Jakarta and Bandung.--->tulah! sedeh tau korg takde! xpe, asni dah amekkan gambar2 untuk in & mier! huhu!

Ein said...

Muna:tapi yg kat semuahouse takde kat tepi2 jln tar tu.. class2 semua Muna. tp aku beli satu rm35 aaar. mahai sket.

Asni:hihi.tu lah Asni...huuuu. xpe, nanti kita plan lagi. bila babies dah besar sket. tp dekat2 je ar :)

munirah said...

to all:wei,next time nak jalan2 after we all beranak,bgtau k?:D

ein:yeke ein?nanti la nak gi semua hse!tapi nak jalan jauh gak..skrg asyik tercungap2 je..panjat tangga kat umah pn dah mengah!huhu

Ein said...

next time nak jalan2, biar Shue buat plan. sure jadi nye, hehe.

a ah Muna, cantik2 tudung semua house, but not now lah gi. aku ni pun dah terkedek2 mcm itik, bengkak sana sini :(

shueyluweyduwey said...

Shu la kena plan.tp shu x de teman.cane?x pe x pe.shu jadik baby sitter for all ur babies.kay?:-)

munirah said...

ein: bengkak kaki ke ein?sian kau..aku salu gak rasa tak selesa kat betis..n pedih ulu hati.u r in ur 36 weeks kan?wah!full term edi!sabar ein!sket je lagik!:D

shue: ntah2,by time next time jalan2,kau pn dah selamat berteman shue!:D

asniloveschocolate said...

a-ah shuey! plan, plan! :)

Ein said...

a ah muna, bengkak tgn n kaki. cramp betis tgh2 mlm n braxton hicks tak ingat punya. every hour sure kena :(

yea shue, plan plan!! :) berteman nye Shue ;)

munirah said...

hang in there,ein!sket je lagi!im sure u cant wait to meet up with baby E kan?:)i even wrote ur EDD in my organiser!hehe u r already on leave kan?bestnya!!!!

yep!aku doa utk shue..amin!hiks!

shueyluweyduwey said...

eh eh.nih yang aku sayang kawan kawan aku nih.semua doa kan aku.tapi nanti aku berteman tapi takder baby.cane cane?ehehhe..saje je sakat korang.teman tak teman, blkg kira.kalau jalan punya pasal, aku ON JEE+!!!!